Projecten

Lees hier over onze klanten en hun respectievelijke projecten. Elk project bevat een uitleg over de klant, de algemene opdracht en de opdrachtspecificaties.


Klanten:


Opdrachten:

Cultureel Historische Vereniging Oud-Lisse
CHVOL
Cultureel Historische Vereniging Oud-Lisse

Cultuur Historische Vereniging Oud-Lisse is een vereniging met het doel om het Lissese (im)materiële erfgoed en lokale (familie)geschiedenis te bestuderen, vastleggen, ontsluiten, beschikbaar maken en zoveel mogelijk te behouden. Samen met een lid van het bestuur is er voor het project LisseTijdReis gewerkt aan een omgeving die de digitale archieven ontsluitbaar maakt en Lisse in kaart brengt. Hierbij is er gebruik gemaakt van Linked Data in een RDF Triplestore in plaats van een traditonele database met rijen en tabellen zoals MySQL.


Opdrachtspecificaties:
Kaart
Een kaart van Lisse in 1830 en 1880. Percelen bevatten informatie over het eigendom, de eigenaar en de bewoners (hier kan men ook op zoeken). Ook zijn er meer dan 3000 foto's en bijzondere plaatsen zoals molens of buitenplaatsen. En er is een koppeling met het BAG om de huidige gebouwen uit die tijd weer te geven.
Tabellen

Het digitaal archief, voorheen bestaand uit Excel Sheets, wordt nu in tabelvorm digitaal weergegeven. De functionaliteit maakt het mogelijk om te zoeken, filteren en exporteren. Door middel van Linked Data zijn referenties naar andere objecten mogelijk en bestanden zoals foto's worden weergegeven.

Stamboom

Stamboom functionaliteit voor personen uit de bevolkingregister van het vroegere Lisse. Een dynamische interface geeft de ouders, broers en zussen, en kinderen weer van de gezochte persoon met aan de onder kant gegevensbladen. Door middel van een fuzzy-search algoritme kan men makkelijk een persoon vinden, ook bij een andere spelling van de naam.

Conversie

De aangeleverde Excel en GeoJSON bestanden worden door middel van een eigen geschreven Python script omgezet in linked data triples en geüpload naar onze triple store.

Webscraper

Om bestanden uit het kadaster te halen is er een webscraper gemaakt. Dit is gemaakt met Python code en een package genaamd Selenium.

Beheer

De configuratie van de webserver wordt beheerd. Hierbij wordt er door middel van Nginx en Gunicorn een Django instantie geserveerd.


Gobar Consulting Group
Gobar
Gobar Consulting Group

Gobar Consulting Group is een onafhankelijk team van experts met meer dan 20 jaar expertise in informatiemanagement. De oude project- en urenadministratie in Microsoft Access is samengevoegd en bereikbaar gemaakt via een web-interface. Extra functionaliteit is toegevoegd om eenvoudig de beschikbare gegevens om te zetten tot rapportages.


Opdrachtspecificaties:
Administratie
De project- en urenadministratie verloopt nu via een online administratietool. Een implementatie van Kendo UI tabellen gecombineerd met eigen overzichten en formulieren geven de functionaliteit om alle gegevens in te zien en te beheren. Verder is er een digitaal brievenboek om inkomende en uitgaande documenten te beheren voor projecten.
Rapporten
Door middel van rapportagetools en -filters kan er gemakkelijk een selectie/aggregatie van data gemaakt worden om inzichten te krijgen. Ook kan er eenvoudig een projectoverzicht gegenereerd worden om de gewerkte uren, verstuurde facturen, het openstaande budget en informatie over het project en de opdrachtgever in te zien.
Ureninvoer
Elke medewerker kan zijn/haar uren invoeren door middel van een wekelijks ureninvoer tabel. Beheerders kunnen vervolgens deze uren controleren en goedkeuren. Ook kunnen er achteraf mutaties plaatsvinden welke tevens gecontroleerd worden.
Consult
Een haalbaarheidsanalyse is uitgevoerd om advies te geven over de verbetermogelijkheden van een interne VISI-raamwerkeditor geschreven in Java.
Contao
Het beheer en de hosting van de website gemaakt in Contao CMS is overgenomen.

Diergeneeskundige Studenten Kring
DSK
Diergeneeskundige Studenten Kring

De Diergeneeskundige Studenten Kring (D.S.K.) is de studievereniging voor alle veterinair studenten van de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Het bestuur, bestaande uit 6 studenten, heeft IngenuIT de opdracht gegeven om hun website en -app te vernieuwen, verbeteren en hosten.


Opdrachtspecificaties:
WordPress
De verouderde WordPress website is door middel van een nieuw thema genaamd LeadEngine in een nieuw jasje gestoken. Extra plugins, eigen code en documentatie vergemakkelijken nu het beheren van de website. Ook zijn er een aantal kleine aanpassingen gedaan om de veiligheid te verbeteren.
WebApp

Een geheel zelfgeschreven webapplicatie heeft een verouderd systeem overgenomen. Deze heeft de volgende functionaliteiten:

Evenementen
Activiteiten kunnen worden aangemaakt waar leden zich voor kunnen inschrijven.
Berichten
Mails en nieuwsbrieven kunnen worden verstuurd via de applicatie.
Albums
Foto albums kunnen worden aangemaakt en ingezien.
Smoelenboek
Leden kunnen elkaar vinden in het smoelenboek. Door middel van privacyfilters kunnen zij zelf aangeven welke informatie er in mag staan.
Archief
Bestanden kunnen in folders worden opgeslagen en gedownload.
Race
Door middel van een paardenrace spelletje kan men onder vrienden een random winnaar/verliezen bepalen.
Profiel
De eigen gegevens kunnen worden beheerd.

De WebApp zorgt daarnaast ook voor een beheerdersomgeving voor bijvoorbeeld de ledenadministratie.


Adviesbureau voor Handhaving en Veiligheid
AVH
Adviesbureau voor Handhaving en Veiligheid

Het Adviesbureau voor Handhaving en Veiligheid (AVH) ondersteunt gemeenten bij het creëren van een veilige leefomgeving. Voor AVH wordt er gewerkt aan een digitaal formulier om het invullen van een benchmark door gemeentes te vergemakkelijken. Hiermee wordt ook direct de output beter gestructureerd om makkelijker analyses en vergelijkingen te maken.


Opdrachtspecificaties:
Webformulier
Momenteel wordt er gewerkt aan een formulier die door gemeentes kan worden ingevuld om gegevens te verzamelen voor een benchmark. Het formulier kan tussentijds worden opgeslagen en achteraf van het advies worden voorzien.

Studievereniging Perikles
Perikles
Studievereniging Perikles

Studievereniging Perikles is overgestapt naar hosting van IngenuIT om kosten te besparen en betere communicatie te hebben. In de toekomst wordt mogelijk de website aangepast en een WebApp opgezet.


Opdrachtspecificaties:
Hosting
De website wordt nu via IngenuIT gehost.
E-mail
De e-mail server is van Microsoft Exchange overgezet naar e-mail vanuit de webhosting zelf.

Botacryl
Disclaimer: dit bedrijf is van een familielid.
Botacryl
Botacryl

Botacryl ondersteunt en adviseert bedrijven zonder Raad van Advies of Toezicht. Voor Botacryl is een simpele website gemaakt en worden soms ondersteunende IT taken gedaan.


Opdrachtspecificaties:
Website
Een simpele website waar Botacryl uitleg kon geven over haar expertise en diensten en klanten eenvoudig contact konden opnemen door middel van een bericht of belverzoek.
PDF Excel
Data uit een PDF bestand is geconverteerd naar een Excel bestand.

IngenuIT
IngenuIT
IngenuIT

Naast de websites en web-omgevingen voor klanten maak en beheer ik natuurlijk ook mijn eigen website. Ook doe ik regelmatig andere dingen waaronder hobbyprojecten. Ik word geïnspireerd door en maak graag gebruik van open-source frameworks en templates om zo snel tot mooie resultaten te komen.


Opdrachtspecificaties:
Website
Deze website is natuurlijk zelfgemaakt met het CSS framework Bootstrap 5.1 in huisstijl van de kleuren van ons logo.
Hosting
Voor klanten en eigen software beheer ik de hosting als reseller van Vimexx. Hiermee worden de diensten van een gerenommeerd Nederlands hostingbedrijf gecombineerd met de zorgeloosheid van het beheer via mij.
Klantenportaal
Een eigen klantenportaal zorgt ervoor dat deze tickets kunnen aanmaken, inzichten in hun offertes en facturen en belangrijke documenten makkelijk kunnen raadplegen. Ook kunnen zij via dit systeem makkelijk op de hoogte worden gebracht van gebeurtenissen rondom IngenuIT.
Ook maakt dit het mogelijk voor klanten om de facturen via iDEAL te betalen. Dit gebeurt door middel van Mollie als Payment Service Provider. Op deze betalingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.
Framework
IngenuIT werkt met een eigen ontwikkeld PHP Framework. Dit versnelt de ontwikkeling van producten en maakt het makkelijk bestaande functionaliteiten te hergebruiken en nieuwe functionaliteiten toe te voegen.
QuickQuiz
Om op een simpele manier een leuke quiz te maken met vrienden, die ook online te spelen is via een schermdeelprogramma zoals Skype, Zoom, Google Meet of Microsoft Teams, heb ik een quiz website gemaakt. Er zijn geen accounts voor nodig. Lees meer hierover op de website zelf.
Hobby

Ook als hobby programmeer ik bepaalde dingen. Zo heb ik onder andere de onderstaande dingen gemaakt:

Logo
Het logo is zelf gemaakt door met een Python programma een SVG bestand te genereren.
Klok
Een minimalistische klok als webpagina. Bekijk de klok hier.

ClubWebApp
ClubWebApp
ClubWebApp

Een eigen gemaakte applicatie, gemaakt met mijn eigen PHP framework (gebaseerd op Symfony). Meer details volgen binnenkort...


Opdrachtspecificaties:
PHP Framework
Deze applicatie maakt gebruikt van een eigen geschreven PHP framework, gebaseerd op Symfony.
Talen
De applicatie is momenteel tweetalig: Engels en Nederlands. Het is zeer gemakkelijk om extra talen toe te voegen.
Darkmode
Er kan gekozen worden tussen een lightmode of darkmode uiterlijk.